HTML

Pannónia P20 óra

Sikerült hozzájutnom egy Pannónia P20 órához, mely hiányzott a motoromról. Bár kicsit viseltes, és hiányos volt, egy egész szépet sikerültkihozni belőle. A keretet még valahogy meg kell, hogy oldjam, vannak ötleteim rá, ha sikerül, meg fogom írni.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Megérkezett a Csomag

2008.12.20. 14:44 tothszilard

A történet még nyáron kezdődött. Sikerült vásárolnunk bátyámmal közösen egy átalakított, nagyon hiányos és szakadt P20ast. Mivel a fő darabok nagy része nem volt meg, sok alkatrészt be kellett hozzá szerezni, többek közt a km órát is.  

 

Az index Pannónia motorkerékpárok fórumán az egyik topiktársunktól sikerült szereznem egy jó alapnak szolgáló órát.

Sajnos a mérő rész hiányos volt, és a mutató is elkallódhatott valahol. A keret pedig használhatatlan állapotnak örvendett. A számlapot szappanos vízbe mártott fültisztítóval sikerült szépen megtisztítanom. A belső mechanikát egy T5-ös km óra belső szerkezetéből került kialakításra. Mivel a számláló rész megvolt, ezért csak a meghajtó felét kellett összehozni ezzel. Normál esetben a számláló fordítva forgott, ezért a meghajtó csiga rögzítését kicsit átalakítva a számláló fogaskerekét az ellenkező oldalról hajtattam, és így a számok is megfelelően mozdultak. A sebességmérő visszatérítő rugóját a T5-éről pótoltam, kalibrálásával, majd később fogok foglalkozni. A mutatót egy ETZ órájából szedtem ki, melyen kisebb alakítgatásokat kell végezni, hogy megfeleljen a feladatnak. A keret kiváltásán még gondolkodok, de vannak ötleteim rá.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: motor veterán motorkerékpár pannónia p20

A bejegyzés trackback címe:

https://p20ora.blog.hu/api/trackback/id/tr40833563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása